GroupM

  • Projekt: Inredning av kontor/entré
  • År: 2015
  • Yta: ca 1000 kvm

Maxus (medarbetare)

Mycket trendigt med väl valda färger och material. Som hämtat ur en inredningsblogg!

Om kunden

GroupM är en världsledande mediebyråkoncern som också är moderbolag till världens största medieförmedlare WPP. WPPs mediebyråer innefattar Mindshare, MEC, MediaCom, Quisma, Xaxis och Maxus. WPP har som världens största medieförmedlare över 190 000 medarbetare världen över och GroupM Sverige har cirka 320 medarbetare i Stockholm.

Uppdrag

Att skapa ett helt nytt designkoncept för huvudentrén med en öppen och välkomnande reception, liknande en hotellobby, samt fräscha upp toaletterna. Önskemålet från kunden var att entrén och receptionen skulle kännas som ett modernt och innovativt företag, snarare än som ett kommunhus. De tidigare IT-lokalerna skulle förvandlas till utrymme som på dagtid kan nyttjas för tyst arbete för den som behöver komma ifrån sin arbetsplats. På kvällstid skulle samma utrymme kunna fungera för företags-, medie- och kundevent.

Projektbeskrivning

För att hämta inspiration åkte vi runt på olika hotell och konferensanläggningar. Genom att arbeta i dessa miljöer fick vi en känsla för vilka funktioner som eftersträvades. Den största utmaningen med det här projektet var att kombinera estetik med funktionalitet i entréerna. Då entréerna utsätts för enormt slitage var det viktigt att välja material som klarar av den påfrestningen.