Borgerskapet

  • Projekt: Idéframtagning och leverans av möbler, belysning och motivtapet.
  • År: 2016
  • Yta: 25 kvm

Om kunden

Stockholms Borgerskap i Högalid är ett äldreboende med gamla anor högt beläget med utsikt över Stockholm.

Uppdrag

Att omvandla ett ganska tråkigt, slitet och gammalt duschrum till ett mysigt mini-spa. Det som gjorde det här uppdraget lite extra roligt var att det var en av de boende som ”fick” ytan som sin ”egen”, detta gjorde att vi indirekt jobbade mot en privatperson. Personen ifråga är en trevlig, korrekt, bestämd, aktiv och väldigt intresserad kvinna på 90år.

Projektbeskrivning

Första delen i uppdraget blev att bistå byggaren med en ytrenovering av hela lokalen. Undertaket byttes ut och spottar med dimrar installerades. Därefter målades lokalen i en varm kulör. Valet av möbler föll på exklusivare rottingmöbler, då dessa gav en ”spa-känsla”, och efter det valdes det väldigt svenska motivet som kom att pryda den vägg som är närmast sittgruppen. Hyllor för handdukar, krokar för morgonrockar, bubbelbadkar, speglar för ombytesytor, avlastningsbord för blommor och drinkglas levererades också till lokalen.

Med relativt små medel fick vår uppdragsgivare en väldigt trevlig yta att mingla med sina väninnor i, en yta för umgänge och glada skratt helt enkelt. Detta uppdrag var ett av de roligaste vi genomfört de senaste åren trots dess lilla omfattning. Kundens intresse av att få en egen yta och hennes engagemang var fantastiskt roligt och värmande att få uppleva.