• Projekt: Inredning av kontor
  • År: 2015
  • Yta: 700 kvm

Om kunden

MEC (Mediaedge:cia) är ett av världens ledande företag inom medie- och kommunikationsrådgivning. Företaget specialiserar sig på utveckling, koordinering och implementering av lokala, nationella och internationella mediestrategier. Totalt har MEC över 200 kontor med 4500 anställda i 84 länder.

Uppdrag

Att göra om arbetsplatsen till ett delvis aktivitetsbaserat kontor anpassat till kundens verksamhet. Kunden saknade mötesrum, tysta rum för telefonsamtal och avskilda rum för informella möten. Så när yta frigjordes på ett annat våningsplan bestämde vi oss för att skapa tre mötesrum med olika karaktär för olika typer av möten. Utrymmet på det nya våningsplanet inrymde även en kaffestation. Vi skapade även ett helt nytt designkoncept, allt från golv till väggfärg, mattor och kaffekoppar.

Projektbeskrivning

Utmaningen här var främst att balansera det stora behovet av mötesrum och samtidigt få in så många arbetsplatser som möjligt på en begränsad yta. För att medarbetarna skulle kunna utnyttja det lilla köket på bästa sätt utökade vi antalet mikrovågsugnar och kylskåp. Då vi tidigare fått uppdraget att göra koncernens gemensamma entré/våningsplan var det viktigt för att oss att särskilja de olika koncepten och skapa ett unikt uttryck och känsla för MEC.