Parfym.se

  • Projekt: Inredning av kontor
  • År: 2014
  • Yta: ca 150kvm

Om kunden

Parfym Sverige AB grundade och driver parfym.se som är en av Sveriges 3 största online-leverantörer av parfym, makeup och hår- och hudvårdsprodukter.

Uppdrag

När Parfym Sverige AB valde att outsourca sitt lager ville de flytta den operativa delen av företaget till nya, representativa lokaler i centrala Stockholm. Uppdraget var därför att skapa en mindre arbetsplats, med möjlighet till expandering, med en trevlig och presentabel inredning. Inredningen skulle vara specialritad för kunden med naturliga material i grunden.

Projektbeskrivning

I det här projektet samarbetade vi med inredningsarkitekten Andreas Beijer, vi på Inventia levererade möblerna medan Andreas Beijer ritade kontoret.

Utmaningen var att skapa en trivsam atmosfär med ett större arbetsbord centrerat i lokalen där både ledningen och den resterande verksamheten fick plats. Detta för att skapa en större dynamik i företaget. Det var också viktigt att skärma av det stora konferensrummet bredvid arbetsplatserna för att på så sätt skapa ro i båda delarna. Denna avskärmning skapades med en hyllsektion samt dämpande textilier i mötesrummet. Arbetsplatserna riktades också på så vis att man inte stirrade rätt in i konferensrummet från dem.

Samarbetet mellan oss på Inventia och Andreas Beijer resulterade i en subtil, smakfull och lugn inredning som alla är nöjda med.