Xylem

  • Projekt: Branding av Xylems huvudkontor i Sverige / renovering av pentryn
  • År: 2018-2019

Om kunden

Xylem är ett globalt ledande företag inom vattenteknik som arbetar för att lösa den viktiga vattenfrågan genom att skapa innovativa och smarta tekniklösningar som uppfyller världens behov inom vatten, avloppsvatten och energi.I en värld med ständigt växande utmaningar som klimatförändringar, urbanisering och krav på energieffektivisering, levererar Xylem innovativa vattentekniklösningar under hela vattnets livscykel.

Uppdrag

Vi fick i uppdrag att branda om Xylems kontor i Sundbyberg. Vi började med att riva 14 st befintliga pentryn för att bygga nya i modernare touch. Vi ansvarade för att ta fram och skissa på kreativa idéer kring projektet som vi tillsammans med en referensgrupp arbetade igenom.

Vi gjorde även ett face lift av en befintlig receptionsdisk som vi lackade om i nya färger. Receptionsdelen fick nya möbler, fler växter och dekorationsbelysning. Det var viktigt för kunden och oss att tänka hållbarhet, därför klädde vi om befintliga fåtöljer till loungen och kompletterade med mattor och fler sittplatser i form av pallar.

Vi jobbade mycket med att göra kontoret lite mer cosy med fler sittgrupper, växter och belysning. På kontoret upplevde man en dålig ljudmiljö, därför gjorde vi en testyta med olika ljudabsorbenter och rumsavdelare på en av 7 våningar för att se hur personalen reagerade och resultatet blev väldigt bra.

I steg två byggde man ut kontoret för att flytta in personal från ett externt kontor, man byggde även en ny utbildningssal, till det tog vi fram förslag på inredning som vi senare levererade och monterade.

Projektbeskrivning

Utmaningen var främst logistiken kring alla pentryn som skulle renoveras, på varje våningsplan (7 våningar) fanns minst 2 st pentryn varav ett av dem hela tiden var tvunget att vara funktionellt. Ett oerhört roligt och spännande projekt där vi verkligen har jobbat med helheten, allt från kaffekoppar till pentryn, möbler och växter. Projektet pågick under väldigt lång tid och pågår till viss del fortfarande vilket är otroligt roligt. Att få förtroendet att hjälpa kund med att branda om hela sitt kontor var en väldigt prestigefullt uppdrag som vi är oerhört glada och stolta över.