Effektiv ljuddämpning till ert kontor

Ljuddämpning

Ett bullrigt eller ekande kontor kan upplevas som störande och gör det svårt att arbeta i lugn och ro. Om ni har behov av någon form av lösning för ljuddämpning på ert kontor så har vi lösningarna!

De flesta kontorslokaler behöver någon form av åtgärder för att skapa en förbättrad ljudmiljö. Särskilt i öppna kontorslandskap kan det lätt bli ett sorl om man inte har avdelande skärmar eller effektiv ljuddämpning i form av ljudabsorberande plattor i taket eller på väggarna.

Vi kan hjälpa er med att utreda behovet och föreslår lösningar som skapar en bättre arbetsmiljö.

Olika åtgärder för ljuddämpning

Det finns en mängd olika metoder som man kan ta till för att skapa en bättre ljudmiljö på kontoret. Till exempel så kan man välja mattor, gardiner och draperier som absorberar ljud, sätta upp ljuddämpande moduler i taket och på väggarna samt placera ut skärmar för ljuddämpning på skrivbord eller ute i rummen.

Det bästa är om man kan hitta lösningar som har flera funktioner. Stoppade möbler absorberar ljud samtidigt som de är användbara som sittplatser och ser snygga ut. Likaså har gardiner av tyngre material dubbla funktioner och det finns idag snygga ljudabsorbenter att sätta upp som samtidigt fungerar som dekoration genom att de är klädda i ett snyggt tyg eller förses med tryck – ljuddämpande tavlor helt enkelt.

Rätt val av golvmaterial påverkar också ljudet på kontoret. Antingen så kan man arbeta med lösa mattor som läggs ut eller så byter man helt golvet till heltäckningsmatta och får omedelbart en ljuddämpande verkan. Det går även att arbeta med ljudabsorberande väggtexturer och färger om man skulle ha en miljö där man behöver kraftigare åtgärder för att uppnå den ljudmiljö som man eftersträvar.

Ljuddämpande skärmar

Ljuddämpande skärmar är ett effektivt verktyg om man sitter i öppen kontorsmiljö och talar mycket i telefon. Här finns det låga modeller som lätt placeras på skrivbordskanten för att skärma av varje arbetsplats. Det går också bra att välja flyttbara skärmar som ställs ut på väl valda platser i kontorsmiljön, vilket ger en flexibel lösning som kan anpassas när antalet medarbetare växer eller när ni önskar möblera om.

Dagens ljuddämpande skärmar kompromissar inte med vare sig utseende eller funktion. Det går att få riktigt snygga lösningar som ger en naturlig rumsavdelning samtidigt som de förstärker ert företags identitet.

Vi har helhetslösningarna

När ni väljer att samarbeta med oss så tittar vi på hela kontorets behov, både inom ljuddämpning och på andra områden som kontorsmöbler, ergonomi och design. Givetvis så kan vi leverera enstaka produkter för ljuddämpning på kontor, men vi erbjuder också helhetslösningar för kontorsinredning som är anpassade till just ert företag. Varmt välkomna att kontakta oss så berättar vi mer!